Pure Bää -villalanka

5,95

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): PB-SL-1 Osastot: , ,

Kuvaus

Pure Bää on lämmintä, kotimaista suomenlampaanvillaa, joka huopuu kauniisti. Kolmisäikeinen karstalanka sopii monenlaisiin vaatteisiin ja asusteisiin.  Sitä ei ole koinsuojattu eikä käsitelty kemiallisesti. Valmiiksi vyyhdillä olevaa luonnonvalkoista lankaa on kätevä myös värjätä esimerkiksi Kool-Aid-värjäysjauheilla. Vyyhtien painossa saattaa olla pieniä heittoja.

Langan koostumus: 100 % villa
Vyyhti: noin 100 g/ noin 230 m
Puikkosuositus: 3-4 mm
Langan valmistusmaa: Suomi

Hoito-ohjeet:

Käsinpesu tai pyykkikoneen villapesuohjelma 30 °C. Tasokuivaus. Huomioithan, että lankojen värit voivat näytöllä hieman poiketa todellisista sävyistä.

Villa on ikisuosikki

Villa on perinteinen, suosittu ja tykätty luonnonkuitu. Se on mahtava materiaali, koska se on luonnostaan pehmeää, joustavaa ja miellyttävän tuntuista. Villa eristää myös hyvin lämpöä ja sitoo kosteutta.  Pohjolan talvipakkasilla villan antama lämpö onkin tullut kaikille tutuksi esimerkiksi villapaitojen, myssyjen, lapasten, kaulaliinojen ja villasukkien muodossa. Villainen vaate ja asuste hylkii likaa, ja se puhdistuu ja raikastuu usein vain tuulettamalla ulkoilmassa. Jos villaa on tarpeen pestä vedellä, se kannattaa tehdä varoen, enintään 40 °C lämpötilassa. Osalle langoista tai vaatteista suositellaan käsinpesua, osalle sopii myös varovainen konepesu. Tarkista aina pesuohje langan vyötteestä tai vaatteen pesumerkinnöistä. Käytä hienopesuainetta tai villapesuainetta. Tasokuivaus pingottamalla pitää vaatteen muodossaan. Älä rumpukuivaa, sillä kuuma ilma kutistaa villaa.

Jos villalanka on superwash-käsitelty, se ei huovu. Käsittelemätöntä villaa, jollaista myös Pure Bää -karstalanka on, voidaan huovuttaa, jolloin pinnasta tulee entistä tiiviimpi ja kestävämpi. Yleensä kun puhutaan villasta, on kyseessä juuri lampaasta saatavaa villa, josta lanka kehrätään.  Merinolampaan villa mainitaan langoissa erikseen, koska se on vielä pehmeämpää kuin tavallinen lampaanvilla. Alpakan ja angoravuohen villat ovat oma lukunsa, ja niitä sisältävät langat löytyvät Lankatukusta huivilangat-kategoriasta.

Pure Bää -villalanka on oivallinen värjättävä. Luonnonvalkoinen väri mahdollistaa heleät ja pastelliset värisävyt ja myös monenlaiset väriyhdistelmät ja kokeilut toimivat valkoisella pohjalla. Lanka sisältää runsaasti lanoliinia eli villarasvaa, joten ennen värjäystä se kannattaa pestä, jotta värit tarttuvat tasaisesti. Voit värjätä joko itse langan (ladattava ohje löytyy täältä ja linkki ohjevideoon täältä) tai valmiin tuotteen. Tekemisen iloa!

Lisätiedot

Paino 100 g