Nako Merino Blend

2,95

Poista
Määrä Hinta / kpl
1 kpl 2,95
3 kpl 2,65
5 kpl 2,45
10 kpl 1,95
Tuotetunnus (SKU): NA-MB Osastot: , , ,

Kuvaus

Erittäin lämmin ja pehmeä merinovillainen lanka. Merino on tunnultaan miellyttävää ja monikäyttöistä, sopii hyvin myös lasten neuleisiin. Muhkeasta langasta valmistuvat kauniit neuletakit ja -puserot, huivit ja sisustustekstiilit.  Sileä pinta sopii hyvin kohokuvioihin ja kirjoneuleisiin. Mukava paksuus ja klassinen kierre. Herkulliset värivaihtoehdot!

Koostumus: 80% uusi villa, 20% merinovilla
Kerä: 50 g / 105 m
Puikkosuositus: 5 – 5,5 mm
Koukkusuositus: 3 mm
Neuletiheys: 10 x 10 cm = 18 s x 25 krs
Valmistusmaa: Turkki

Hoito-ohjeet:

KäsinpesuSuositellaan tasokuivausta. Huomioithan, että lankojen värit voivat näytöllä hieman poiketa todellisista sävyistä.

Villa on ikisuosikki

Villa on perinteinen, suosittu ja tykätty luonnonkuitu. Se on mahtava materiaali, koska se on luonnostaan pehmeää, joustavaa ja miellyttävän tuntuista. Villa eristää myös hyvin lämpöä ja sitoo kosteutta.  Pohjolan talvipakkasilla villan antama lämpö onkin tullut kaikille tutuksi esimerkiksi villapaitojen, myssyjen, lapasten, kaulaliinojen ja villasukkien muodossa. Villainen vaate ja asuste hylkii likaa, ja se puhdistuu ja raikastuu usein vain tuulettamalla ulkoilmassa. Jos villaa on tarpeen pestä vedellä, se kannattaa tehdä varoen, enintään 40 °C lämpötilassa. Osalle langoista tai vaatteista suositellaan käsinpesua, osalle sopii myös varovainen konepesu. Tarkista aina pesuohje langan vyötteestä tai vaatteen pesumerkinnöistä. Käytä hienopesuainetta tai villapesuainetta. Tasokuivaus pingottamalla pitää vaatteen muodossaan. Älä rumpukuivaa, sillä kuuma ilma kutistaa villaa.

Jos villalanka on superwash-käsitelty, se ei huovu. Käsittelemätöntä villaa, kuten Pure Bää -karstalankaa voidaan myös huovuttaa, jolloin pinnasta tulee entistä tiiviimpi ja kestävämpi. Yleensä villalla tarkoitetaan nimenomaan lampaasta saatavaa villaa, josta lanka kehrätään.  Merinolampaan villa mainitaan langoissa erikseen, koska se on vielä pehmeämpää kuin tavallinen lampaanvilla. Alpakan ja angoravuohen villat ovat oma lukunsa, ja niitä sisältävät langat löytyvät Lankatukusta huivilangat-kategoriasta.

Nako Merino Blend on sekoite, josta löytyy sekä merinovillaa että tavallista lampaanvillaa. Tykätty lanka on kätevässä 50 gramman kerässä, jolloin värejäkin on helppo yhdistellä keskenään. Paksuus on suomalaiselle neulojalle mieleinen ja valmista jälkeä syntyy nopeasti. Kokonaan merinovillaisia lankoja ovat Lana Grossan Bingo ja Cool Wool Big. Klassisten villalankojen ystäville Lankatukun valikoimista löytyvät esimerkiksi Pure Wool 3,5. ja vähän paksumpi Pure Wool. Jos taas etsit superpaksua, muhkeaa villalankaa, silloin sopivin valinta lienee Pure Wool Plus. Tekemisen iloa!

Lisätiedot

Paino 0.5 g
Väri

Valkoinen, Luonnonvalkoinen, Maitokahvi, Auringonkeltainen, Oranssi, Koralli, Meri, Punainen, Chili, Musta