Puuterilumi-ohje huivi Lankatukku

Puuterilumi-huivi

Unelmankeveä huivi, jonka ohje on ladattavissa tästä linkistä. Neulominen on helppoa ja nopeaa, koska huivi tehdään isoilla puikoilla, kokonaan ainaoikeinneuleena.

Puuterilumi-ohje huivi Lankatukku

Tarvikkeet:
50 g Nako Sedef -lankaa, 80 cm, 5 mm pyöröpuikot, 2 silmukkamerkkiä, päättelyneula.

Lyhenteet:
krs = kerros / OP = oikea puoli / NP = nurja puoli / e&t = neulo silmukka sekä etu- että takakautta (1 s lisäys) 1 o = neulo 1 silmukka oikein / s = silmukka

Neulo aina oikeaa. Luo 8 silmukkaa. Neulo 3 kerrosta oikein.

Neulo 1 oikein, neulo 2 seuraavaa silmukkaa sekä etu- että takareunasta, aseta silmukkamerkki, neulo 2 silmukkaa oikein, aseta silmukkamerkki, neulo 2 seuraavaa silmukkaa sekä etu- että takareunasta, neulo 1 oikein (yhteensä 12 silmukkaa).

Neulo koko kerros oikein.

Neulo 1 oikein, neulo 1 silmukka sekä etu- että takareunasta, neulo 2 oikein, neulo 1 silmukka sekä etu- että takareunasta, siirrä silmukkamerkki, neulo 2 silmukkaa oikein, siirrä silmukkamerkki, neulo 1 silmukka sekä etu- että takareunasta, neulo 2 silmukkaa oikein, neulo 1 silmukka sekä etu- että takareunasta, neulo 1 oikein (yhteensä 16 silmukkaa).

Neulo koko kerros oikein.

Toista allaolevia kerroksia kunnes olet neulonut kerän lähes kokonaan:

Ensimmäinen kerros: 1 oikein, 1 etu- ja takareunasta neulo oikeaa kunnes 1 silmukka ennen silmukkamerkkiä, 1 etu- ja takareunasta, siirrä silmukkamerkki, 2 oikein, siirrä silmukkamerkki, 1 etu- ja takareunasta, neulo kunnes jäljellä 2 silmukkaa, 1 etu- ja takareunasta, 1 oikein.

Toinen kerros:
Kaikki silmukat oikein.

Kun olet neulonut niin kauan, että huivi on mieleisesi kokoinen tai kerä on lähes lopussa, päättele silmukat löyhästi. Halutessasi voit liottaa valmista työtä noin puoli tuntia huuhteluainevedessä ja sitten pingottaa sen. Päättele langat ja kietoudu Puuterilumeen.

Huiviohje on vapaasti käytettävissä ja muokattavissa yksityisiin tarkoituksiin, ei kuitenkaan kaupalliseen käyttöön.